Thomas Hylland Eriksen

Thomas Hylland Eriksen - Foredragsholdere

Professor, sosialantropolog, forfatter og samfunnsdebattant.

Thomas Hylland Eriksen er professor, sosialantropolog, forfatter, samfunnsdebattant og foredragsholder. Thomas Hylland Eriksen skrev hovedoppgave om ”Ethnicity in Mauritius: its meaning, organisation and relevance” etter å ha foretatt antropologiske studier på Trinidad og Mauritius under studiene. Han ble dr.polit i 1991 og professor ved Universitetet i Oslo i 1995, og han er forskningsleder på ”Kulturell kompleksitet” (CULCOM). 

Vi lever i et samfunn der tiden er en ressurs det er knapphet på, og det til tross for at vi omgir oss med stadig mer tidsbesparende teknologi. Thomas Hylland Eriksen gir en diagnose av vår oppjagede tilværelse. Hans påstand er at langsom tid burde stå på toppen av enhver ønskeliste i informasjonssamfunnet.

Ved hjelp av spennende innfallsvinkler, tankevekkende eksempler, svimlende perspektiver og – ikke minst – originale løsningsforslag, gir Thomas Hylland Eriksen en treffsikker diagnose av den oppjagede tiden vi lever i. Den viser sammenhengene mellom blant annet ungdomsdyrking og såpeoperaer, e-post og konkurranseutsatthet, utbrenthet og ny teknologi. Samtidig viser den at noe er i ferd med å gå helt galt. Hvem hadde vel trodd at all den tidsbesparende teknologien – fra filofaxen til e-posten og mobiltelefonen – skulle føre til at alle fikk mindre tid?

Thomas holder også foredrag om disse temaene: Nasjonalisme, mangfold, etnisitet, tribalisme, (fler)kulturell identitet, kreolisering, globalisering, minoriteter, norsk identitet, kulturell endring, darwinisme, fleksibilitet og antropologisk teori.

Pressebilde

Fyll gjerne inn din kontaktinformasjon så kontakter vi deg. Du kan også ringe tel 90 80 93 29 eller sende oss en epost på info@speakersandfriends.no.