Sjur Dagestad

Sjur Dagestad - Foredragsholdere

Sjur er Professor II i Innovasjon ved Høyskolen i Buskerud og Vestfold og NTNU.

Basert på egne erfaringer i arbeidslivet og personlige opplevelser holder han også over 100 foredrag i året om å skape noe nytt. Sjur gir alltid 100% når han holder foredrag. Han er karismatisk, engasjert og byr på seg selv – alvor og skjemt i skjønn forening. Sjur har blant annet vunnet Reodorprisen, vært innovasjonssjef i Tomra og drevet eget gruveselskap. Sjur Dagestad er eier og daglig leder i Innoco. 

Sjur Dagestad har jobbet med innovasjon i næringslivet siden 1988. Han er første vinner av Reodorprisen (1994) hvor han fant opp og utviklet en fakkeltenner sammen med to medoppfinnere.

Denne oppfinnelsen gjorde det mulig for oljeselskaper å slukke faklene på eksempelvis oljeplattformer. Gullfaks ‘A’ og ‘C’ var de to første oljeinnstallasjonene som fikk denne type utstyr.

Sjur har også jobbet som utviklingssjef i HTS Hans Torgersen & sønn AS, forsknings og innovasjonskoordinator i Teknologibedriftenes Landsforening, forsknings- og utviklingsdirektør i Aura-gruppen og innovasjonssjef i Tomra Systems ASA. I 1993 grunnla han innovasjonsselskapet Innoco AS. Innoco AS jobber med etablerte bedrifter som har behov for fornyelse. Siden 1994 har han vært ansatt som professor II i innovasjon ved NTNU.

Sjur er opptatt av at man ikke kaster bort livet sitt på unyttige ting, men at man bruker det på å flytte verden videre. De siste årene har han vært med på etableringen av ca. 10 nye selskaper.

Pressebilde

Fyll gjerne inn din kontaktinformasjon så kontakter vi deg. Du kan også ringe tel 90 80 93 29 eller sende oss en epost på info@speakersandfriends.no.