Maria Strømme

Maria Strømme - Foredragsholdere

Nanoprofessoren fra Lofoten

Det er ikke mange forskere som blir invitert til Skavlan for å snakke om mesoporøst magnesiumkarbonat og magnetiske nanopartikler som underholdning til fredags­tacoen.

Men det er heller ikke mange forskere som sitter på drøyt 30 patenter og har over 230 publiserte internasjonale forskningsartikler som klarer å formidle forskning like engasjerende for folk flest som Maria Strømme. Maria Strømme mottok den svenske kongens fortjenstmedalje i gull. Den fikk hun blant annet for å ha funnet ut at en alge som griser til fjæresteinene, kan revolusjonere batteriene våre.

Batteriteknologien er den alternative energiens akilleshæl. Vi bruker batterier nær sagt overalt, men sammenliknet med teknologiutviklingen på andre områder har det hendt fint lite siden Allesandro Volta lagde det første batteriet for 213 år siden. At elbil-motoren er tre ganger så effektiv som bensinmotoren, hjelper lite når batteriet den ruller rundt med veier 300 kilo og raskt lades ut. Verden har et skrikende behov for mer effektiv lagring av elektrisk energi.

Book ett foredrag om fremtid og nanoteknologi.

Pressebilde

Fyll gjerne inn din kontaktinformasjon så kontakter vi deg. Du kan også ringe tel 90 80 93 29 eller sende oss en epost på info@speakersandfriends.no.